Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.

Copyright Piggelmee & Co

    

Piggelmee & Co
Bezoek ook foto-ruud.nl

Giraffe op deze site

 

Een overzicht van de giraffe foto’s die bovenaan deze pagina langskomen vind je in het fotoalbum.

 

Op de Contact pagina vind je een ontwerp van een visitekaartje met die giraffe foto’s.

 

Inmiddels vind je onder Op stap > Dierentuin een pagina over de giraffe. Klik op de knop hieronder om direct naar de fotoserie te gaan die daar is te vinden.

Giraffe op internet

 

Dierenpark Emmen

 

Wikipedia op http://nl.wikipedia.org/wiki/Giraffe_(dier)

Giraffe als mijn beeldmerk

 

Ook al is de ringstaartmaki meer mijn favoriete dier toch heb ik zeker ook wat met de giraffe. Waarschijnlijk spreekt het imago van de wat slome, lange sul mij aan.

 

Uit Wikipedia:

 

“De giraffe of giraf (Giraffa camelopardalis) is een opvallend zoogdier, met een zeer lange nek en lange en slanke poten. Het is het hoogste dier ter wereld: een volwassen giraffe kan een hoogte van rond de vijf meter bereiken. De giraffe is nauw verwant aan de okapi. Samen vormen ze de familie Giraffidae.

 

Kenmerken

De giraffe is onmiskenbaar door de lange nek, het schuin aflopende lichaam, de lange poten en de prachtige vacht. Ondanks de lange nek heeft de giraf, evenals de meeste andere zoogdieren, slechts zeven, zeer lange halswervels. Om deze nek overeind te kunnen houden heeft een giraffe stevige, gespierde schouders. Om de bloeddruk naar de kop te controleren, heeft de giraffe in zijn nek zeer elastische bloedvaten en kleppen in de vaten. Over de nek tot de schouders lopen korte, stijve manen. Aan het einde van de lange poten zitten brede, afgeronde hoeven. De staart is lang en dun. Aan de staartpunt heeft de giraffe een pluim van lange, zwarte haren.”

Lees verder in dit Word document ...

 

Eigen foto - Giraffe in Diergaarde Blijdorp
Bekijk fotoselectie.