Hobby
Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.

Bereiding

 

De slasaus vermengen met de ui, de uitgeperste knoflook, de geraspte kaas en de cognac. De slagroom stijf slaan (met ietsje suiker) en luchtig door de saus scheppen. De saus desgewenst op smaak afmaken met peper en zout.

 

Vaak maak ik de saus met olijfonaise i.p.v. slasaus. De geraspte kaas is meestal een pluk uit het mengsel bestemd voor de kaasfondue waarbij ik deze saus altijd ruim opschep.

 

Zonder cognac is de saus ook nog best te eten!

 

 

Streng knoflook

Knoflook-fonduesaus

 

Ingrediënten

 

1 dl slasaus (of mayonaise)

1 lepel kleingesneden rauwe ui

2 teentjes knoflook (of iets meer)

1 lepel geraspte kaas

1 scheut(je) cognac

¼ dl slagroom

snufje suiker

peper en zout

 

Bron

Het nieuwe kookboek
door Henderson, Toors en Ebbelink-Bosch

Zomer & Keuning, Ede/Antwerpen

 

 

CR > Recept
Kaasfondue