Hobby
Home.Hobbyhoek.Mijn werk.Op stap.Fotoalbum.Fotografie.Linken.Contact.

Bereiding

 

Tortellini koken in ruim water met zout en wat olie. (bv. tortellini met pesto en met champignonvulling, in verhouding naar smaak.)
 

De ham in stukjes of reepjes snijden, uitjes snipperen, tomaten in fijne reepjes snijden.
 

Courgette in de lengte halveren en dan in flinterdunne plakjes snijden.
 

Sausje maken van: mayonaise, yoghurt naar smaak, scheutje citroensap, 2 à 3 teentjes knoflook uitpersen, peper en zout naar smaak en veel (verse) basilicum.
 

Ingrediënten mengen en de saus erdoor scheppen.
 

Het geheel een nacht in de koelkast laten intrekken.
 

Garneren met bv. schijfjes courgette, met paprika versierde courgette, kerstomaatjes en het geheel op een bed van krulsla leggen.

 

 

 

 

Het recept is een favoriet bij allerlei catering gelegenheden.

Tortelinni salade à la Birgit

Ingrediënten
Bij buffet, voor 8 personen


600 gr tortellini

300 gr ham

0,7 bos bosuitjes

8 tomaten

1,5 courgette

4 eetlepels mayonaise

yoghurt

citroensap

3 teentjes knoflook

peper en zout

basilicum

Bron
Recept van ex-collega Birgit van der Vijfeijken.
Foto van tortelinni salade
CR > Recept